Karmele Marchante, patriota catalana

Hi ha moltes maneres de defensar Catalunya, tots coneixem persones compromeses que prenen part a la lluita per la supervivència del nostre poble. En tenim en molts àmbits, des del fabricant que etiqueta els seus productes en català, els voluntaris per la llengua, els que van a Brussel•les per manifestar-se etc

Hi ha dies però que et quedes sorprès per trobar-te un independentista dins de la boca del llop. És el cas de la Karmele Marchante, que és periodista i que els darrers anys l’hem vist treballant a molts programes de televisions espanyoles de temàtica del cor.

La Karmele va participar a un programa que es diu “Supervivientes” (supervivents en català) on una colla de concursants havien de sobreviure en una illa del Carib. En una de les discusions que tenien els concursants va dir el següent

<Karmele>-No sé per què vosaltres, els espanyols, sempre repetiu les coses diverses vegades…

<concursant espanyola>-Què vols dir? Que tu no ets espanyola? -pregunta sorpresa la companya.

<Karmele>-No, jo sóc catalana.

La periodista l’any 2008 va declarar al diari l’Avui i al programa “El Club” de Tv3 que era Independentista, votant d’Esquerra i admiradora de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Per si no n’hi hagués prou aquesta setmana al canal de televisió espanyol Tele5, van fer un debat sobre la selecció espanyola. Com era de preveure en aquest tipus de programes espanyols on guanya qui més crida, tots els tertulians (que no periodistes), com també el públic present, estaven a favor aferrissadament de la selecció espanyola. Bé, tothom no, enmig d’aquest ambient tan hostil hi havia la Karmele, la tortosina més valenta, dient que ella li agradaria que hi haguessin les seleccions catalanes.

Entre els tertulians hi havia en Jorge Javier Vázquez, per uns català, per mi espanyol nascut a Catalunya, recriminant a la Karmele que defensés coses com les seleccions catalanes que no interessen a ningú, ni a Catalunya (entenc que al gueto on va créixer aquest home deu ser així).

Recordem que en Jorge Javier Vázquez és un personatge que va qualificar de “paleto” (que en català voldria dir ser de poble, de pocs modals etc) a en Josep Lluís Carod Rovira per respondre en català, a Barcelona, a una periodista que li feia les preguntes en castellà. Aquest odi al país on va néixer és una de els raons que expliquen perquè ara visqui a Madrid.

Aquests programes que són seguits per molts residents als Països Catalans, només pel fet que vegin a una persona defensant la independència ja és una gran tasca perquè si no sentissin a la Karmele, probablement no sentirien a cap partidari de la independència.

Gràcies Karmele!

Actualització del 21/06/2009

Ha aparegut a la premsa que divendres passat una contertuliana de la cadena espanyola (i espanyolista) T-5 , va declarar per televisió que “els catalans són sis milions de burros” per voler seleccions nacionals catalanes”

Després que n0 s’estranyin que cremin una pantalla on projectaven un partit de la selecció espanyola, a Terrassa, organitza’t per T5. Qui sembra vents, recull tempestats. Imagineu-vos la pressió que ha de suportar la Karmele quan està a la feina. Endavant Karmele!

Karmele Marchante

Add a Comment